321

Fentnartható szennyvíztisztítás kínában

Fentnartható szennyvíztisztítás kínában

ÜGYFELÜNK

Jiande város Zhejiang tartományban Kína keleti, tengerparti tartománya. A Zhejiang tartományi kormány programot dolgozott ki a vidéki szennyvízkezelési gyakorlat javítására, melyet a terület domborzati adottságai nehezítettek. A kormány fő célja a síkvidéki területek gazdálkodóinak és kisebb közösségeinek támogatása az őket érintő szennyvízkezelési problémák megoldásában

KIHÍVÁS

A feladat rendkívül összetett volt, számos mezőgazdasági ingatlanhoz kellett az adott helyen legmegfelelőbb rendszert telepíteni. Ezek közül a legtöbb ingatlan elektromos árammal sem rendelkezett, a gazdálkodók pedig többnyire érdektelenek voltak a fenntartható szennyvízkezelési megoldásokkal szemben, nem szívesen költöttek a probléma megoldására. 

MEGOLDÁS

Három típusú ECOROCK berendezésünk került telepítésre a régióban  – az ECOROCK-1000, az ECOROCK-3000 és az ECOROCK-5000. Helyi szakértőnk javaslatára minden berendezéshez egy 1 m3-es gyűjtőtartály és egy 1 m3-es zsírfogó is telepítésre került. Ez a két egység előkezeli az érkező nyersszennyvizet, ami ezt követően lép az ECOROCK bioreaktorba. Minden telepített ECOROCK szűrőkefével felszerelt. A telepítésre került rendszerek a kiterjedt problémára nézve ugyan kis léptékű megoldást kínálnak, viszont rendkívűli hatékonysággal működnek.

EREDMÉNY

Ezidáig 8 rendszer került telepítésre, mely minden esetben magas szakmai színvonalon került megvalósításra. A kormány ezt követően pedig további ECOROCK bernedezést is vásárolt Zhejiang tartomány más városaiban.

KÉPEK