321

BIOROCK szennyvíztisztító telepítése Botswánában, az Okavango-delta világörökség területén

BIOROCK szennyvíztisztító telepítése Botswánában, az Okavango-delta világörökség területén

KIALAKÍTÁS ÉS KÖRNYEZET

A Kwara Camp, egy távoli szafaritábor a botswanai Okavango-delta szívében, a látogatók élvezhetik a Delta vízi útjait és szárazföldi területeit. Ezenkívül hihetetlen lehetőségeket kínál számos veszélyeztetett állatfaj megtekintésére, ideértve az oroszlánokat, gepárdokat, elefántokat, zsiráfokat, zebrákat és hiénákat. A Kwara látogatói vadregényes, mokoro kirándulásokon és horgásztúrákon fedezhetik fel a Deltát.

A vadon élő állatok sokfélesége miatt az Okavango-delta a Világörökség része lett.

 

A tábort 2019-ben alaposan átépítették és felújították, teljes mértékben napenergia felhasználásra tértek át. A területen a vendégek számára kilenc vászonsátor található, amelyek mindegyikének tágas terasza a lagúnára néz, saját fürdőszoba beltéri és kültéri zuhanyzókkal és káddal.

A tábor közepén egy központi épület található, étkezővel, társalgóval és bolttal. A Kwara két kis medenceterülettel is rendelkezik a tábor mindkét végén. A táborban 18 vendég szállásolható el, és 35 fős személyzettel működik. 

 

KIHÍVÁS

Ebben az érzékeny környezetben való munkavégzés komoly kihívásokat jelentett, mivel minden áramot a napelemes rendszer termelt. A tábor üzemeltetői nem építhettek épületeket vagy építményeket a világörökségi helyszín védelmére vonatkozó előírások miatt. Ez jelentős kihívást jelentett a Kwara Camp csatornarendszerének fejlesztése és telepítése során.

MEGOLDÁS

Az északnyugat-botswanai Maunban található The Solar Zone számos energiahatékony és környezetbarát technológia tervezésére, szállítására és telepítésére specializálódott cég. Fő céljuk, hogy a környéken elhelyezkedő otthonok, irodák, szafaritáborok számára megfizethető energiát biztosítsanak, hozzájáruljanak a vidéki közösségek javulásához, fejlődéséhez. Szennyvíztisztítási megoldásokat is kínálnak, BIOROCK rendszereink forgalmazásával, így jól képzettek és tapasztaltak rendszereink telepítésében és karbantartásában. 

A párhuzamosan telepített ECOROCK-5000 egységekből álló MULTIROCK megoldás ideális megoldást jelentett a Kwara Camp számára. Az ECOROCK rendszer anaerob és aerob folyamatok kombinációját alkalmazza a háztartási szennyvíz teljes körű tisztítására. Az ECOROCK-ot az különbözteti meg más szennyvízkezelési technológiától, hogy működése nem igényel villamos energiát, így a vidéki alkalmazás esetén előnyös választás. Továbbá a kiváló minőségű tisztított víz a helyi környezetvédelmi előírások betartásával közvetlenül a helyi befogadó környezetbe engedhető.

A telepítés környezetre gyakorolt hatásának és lábnyomának minimalizálása érdekében a Kwara Camp MULTIROCK rendszert a föld felett helyezték el.

Utolsó lépcsőben a tisztított szennyvizet fertőtlenítik, hogy eltávolítsák az esetleges káros baktériumokat és kórokozókat. Ezt egy beépített klórozó rendszerrel végzik. A klórozó rendszer egyszerűsége és megbízhatósága biztosítja az állandó kíváló eredményeket.

EREDMÉNY

A Kwara táborban telepített BIOROCK megoldás rendkívül sikeresnek bizonyult, a MULTROCK egyszerű, robusztus és árammentes szennyvízkezelési megoldást eredményezett a tábor számára.