321

Telepítési szabályok és karbantartás, mit kell tudnia egy házi szennyvízkezelő rendszer vásárlása el

Telepítési szabályok és karbantartás, mit kell tudnia egy házi szennyvízkezelő rendszer vásárlása el

Posted on 13 ápr 2022 by Lise Helluy

VAN VALAMI ELŐÍRÁS AMIT A RENDSZER MEGVÁSÁRLÁSA ELŐTT ÉRDEMES ÁTTANULMÁNYOZNI?

Nem ez a legizgalmasabb, viszont a legfontosabb rész! Az előírások be nem tartása okozhatja a legnagyobb problémákat a rendszer működése során, kérjük fektessen kellő hangsúlyt a következőekre.

Háztartási szennyvíztisztító rendszer tervezésekor és a berendezés telepítésekor figyelembe kell venni a szomszédos ingatlanok, esetleges öntöző területek távolságát. Segítségül az alábbiakban felsoroljuk azokat a szükséges telepítési távolságokat, amelyeket be kell tartania:

BIOROCK telepítés egy magánlakásban1) TELEPÍTÉSI TÁVOLSÁGOK:

- Egyéb ingatlanoktól 12 m-re a folyásiránnyal szemben vagy 6 m-re a folyásirányban

- 15 m-re a háztól, szabadtéri játszóterekről, grill teraszoktól

- Fúrt kúttól minimum 50 m távolság (ivóvíz forrásként szolgáló kúttól 250 m)

- 100 m-re a vízi utaktól

Ha a tisztított szennyvizet vízfolyásba kívánja vezetni, abban az esetben a területileg illetékes hatóság által kiadott szabályozást minden esetben be kell tartania. Amennyiben öntözési célokra szeretné a tisztított szenyvizet felhasználni, kérem látogasson el a Gyakran ismételt kérdések (GYIK) menüpontba, ahol többet megtudhat erről a lehetőségről is. 

 

2) TISZTÍTOTT VÍZ KIBOCSÁTÁS:

Felszíni vízfolyásokba, tavakba történő tisztított víz kibocsátás esetén minden esetben érdeklődjön a helyi hatóságoknál a feltételekről és szabályokról.

A legjobb megoldás minden esetben a helyi hatóságoknál érdeklődni, hogy megtudja, mik a szabályozási követelmények, és megbizonyosodjon arról, hogy a telepítés megfelelő-e.

Minden országnak, azonbelül területnek megvannak a saját szennyvíztisztításra vonatkozó szabályai. Vásárlás és telepítés előtt először ezekről érdeklődjön a területileg illetékes hatóságoknál.

HOGYAN ELKERÜLJÜK EL A TÖRZÉSEKET ÉS KEZELJÜK KEZELÉSE A KARBANTARTÁST?

Szeretné, hogy rendszere hosszútávón megbízhatóan működjön és a lehető legkevesebb karbantartást igányelje? Ennek érdekében összegyűjtöttünk néhány tanácsot:

BIOROCK kabala1) KARBANTARTÁS:

A legtöbb háztartási szennyvíztisztító rendszer gyakori ürítést igényel. Ezzel szemben a BIOROCK rendszerek nem! A BIOROCK rendszerek egyik legnagyobb előnye a hosszú ürítésmentes időszak! Azonban azt javasoljuk, hogy a rendszer hosszú távú és hatékony működése érdekében a 
szükséges, előírt karbantartásokat szakember segítségével végeztesse el, és évente egyszer ürítse le berendezését.

2) MEGHIBÁSODÁSOK ELKERÜLÉSE: 

Ne habozzon: bizonyos anyagok és termékeket használatát egyértelműen kerülni kell a problémamentes működés érdekében. Használ fehérítő tartalmú termékeket? Miért? Egyes alternatív termékek ugyanolyan hatékonyak, ellenben nem veszélyeztetik a berendezését és a bolygót sem. Nagyszerű nem igaz?

Tudjon meg többet ezekről az alternatív lehetőségekről itt: MILYEN TÍPUSÚ HÁZTARTÁSI TERMÉKEK HASZNÁLHATÓK OTTHONI SZENNYVÍZTISZTÍTÓ RENDSZER ESETÉN?

Szeretné megvalósítani álmát, és egy környezetbarát szállodát vagy hotelt építeni és működtetni, vagy egyszerűen csak a természet közelében élni? Kár lenne elrontani ezt az álom képet kellemetlen szagokkal, idő előtti meghibásodással vagy hatósági szennyezési pénzbírsággal. Mielőtt megvásárolja rendszerét, kérjen minél több tanácsot, és fontolja meg, hogy melyik lehetőség lenne a legmegfelelőbb az Ön számára.

Ha figyelembe vesszi ezeket a tippeket, akkor minden egyszerűen fog menni! Szakértőink mindenben segítenek Önnek. Lépjen kapcsolatba velünk közvetlenül ITT  vagy e-mailben: info@biorock.hu