321

Mit kell tudnia mielőtt háztartási szennyvíztisztító berendezést vásárol?

Mit kell tudnia mielőtt háztartási szennyvíztisztító berendezést vásárol?

Posted on 13 ápr 2022 by Lise Helluy

Vidékre költözik, és új otthona csatornázatlan településen épül? Vagy éppen felújítást tervez, és szeretne környezetbaráttabbá vállni?

A piacon elérhető számos lehetőség közül nehéz a legmegfelelőbbet kiválasztania.

"Milyen típusú szennyvíztisztítóra van szükségem?"; "Milyen tényezőkre kell gondolnom a vásárlás előtt? "... Megértjük, sok kérdés merül fel Önben, amely összezavarhatja. Ez valóban egy olyan téma, amelyet nem mindig egyszerű megérteni, de megnyugodhat, ezért vagyunk, hogy Önt segítsük és maximálisan támogassuk igényeinek kielégítésében!

Ebben a cikkben mindent összefoglaltunk amit tudnia kell mielőtt otthoni szennyvíztisztító rendszert vásárolna. A cikk végére tisztában lesz azzal, hogy milyen kérdésekre kell tudnia választ, ahhoz hogy magabiztosan képesl legyen kiválasztani a legmegfelelőbb rendszert otthona vagy vállalkozása számára. Nézzük tehát...

MILYEN TÉNYEZŐKET KELL SZÁMBAVENNIE, AMIKOR A LEGJOBB SZENNYVÍZTISZTÍTÓ RENDSZERT KERESI?

1. KISZOLGÁLT LAKOSSÁG, KAPACITÁS MEGHATÁROZÁSA

Először is meg kell határoznia azoknak a személyeknek a számát, akik a háztartásban élnek, vagy az adott létesítményben megfordulhatnak. Ez azért kulcsfontosságú, mert a szennyvíz előkezelő tartály kapacitásának, amely a kezelőegység előtt a szennyvizet fogadja és előkezeli, meg kell egyeznie a naponta keletkező szennyvíz mennyiségével.

BIOROCK telepítés nedves talajon2. TELEPÍTÉSI TERÜLET, TALAJTÍPUS MEGHATÁROZÁSA

Ezután meg kell vizsgálni a telepítés helyét, a talaj típusát. Annak függvényében, hogy talajvizes vagy száraz területre tervezi a rendszer elhelyezését, eltérő módon telepíthető vagy eltérő típusú rendszer szükséges.
Nagyon fontos, hogy az adott talajtípusnak megfelelő rendszer kerüljön kiválasztásra, emiatt inkább azt javasoljuk, hogy olyan rendszert válasszon, amely mindkét esetben megfelelően telepíthető és működtethető, ilyen árammentes szennyvíztisztító berendezéseket kínál a BIOROCK.

3. A HIDRAULIKAI TERHELÉS IDŐBENI VÁLTOZÁSAI

Végül mérlegelnie kell, hogy egész évben, vagy csak rövid időszakokban kívánja használni a tisztítórendszert. Számos piacon elérhető rendszernél problémát jelent, hogy csak korlátozott, rövid ideig működik (például nyaralókban vagy kempingekben), és hosszabb, több hónapig üzemen kívül áll. A BIOROCK technológiánkat úgy fejlesztettük ki, hogy ellenálljanak az ilyen terhelés változásoknak, így rendszereink ideálisak állandó tartózkodású lakások és nyaralók számára is. Biztos lehet benne, hogy berendezéseink működését nem befolyásolják a terhelésbeli ingadozások!

 

MELYEK A SZENNYVÍZTISZTÍTÓ RENDSZER LEGFONTOSABB JELLEMZŐI?

Minden szennyvíztisztító rendszernek megvannak a maga előnyei: költséghatékony, tiszta és környezetbarát. Az elvárt követelmények segítenek a választásban. Mik az Ön prioritásai? Elsősorban költséghatékony megoldást szeretne vagy a környezetet helyezné előtérbe? Inkább a biztonság fontos az Ön számára?

1. VILLAMOS ENERGIA

Árammal vagy árammentesen működő rendszert szeretne? Az árammentesen működő rendszer a legjobb megoldás abban az esetben ha a berendezést a kiépítetett villamosenergia hálózattól távoli helyen szeretné telepíteni, és olyan költséghatékony megoldást keres amivel környezetét is védi. BIOROCK rendszereink működése árammentes, így amellett, hogy költségeket takarít meg, működése hosszútávú és megbízható.

2. SZAG ÉS ZAJ: LEKÓÉPÜLET KÖZELÉBEN TERVEZI A TELEPÍTÉST?

BIOROCK rendszer elrejtve a kertben

Jellemzően a telepítési területhez közel lakóépületek találhatók, így az egyik legfontosabb elvárás a kiválasztott szennyvíztisztító rendszerrel szemben, hogy működése szag- és zajmentes legyen. BIOROCK rendszereink ezen elvárásásoknak is kíválóan megfelelnek. 
Kíválóan megtervezett szellőzőrendszerünknek köszönhetően  berendezéseink kellemetlen szagoktól mentesen működnek. Az árammentes működés pedig a csendes működést biztosítja, berendezéseinkben nincs sem motor, sem pedig mozgó alkatrészek. 

3. ÖKOLÓGIA: FONTOS AZ ÖN SZÁMÁRA A TERMÉSZET ÉS A BIOLÓGIAI DIVERZITÁS VÉDELME?

Számos szennyvízkezelési megoldás elérhető a piacon, a vegyszereket használó berendezésektől kezdve az olyanokig, amelyek pusztán a természet folyamataira építve, vegyszerek hozzáadása nélkül végzik a tisztítást. Ez utóbbi elven működnek a mi BIOROCK rendszereink is. Amennyiben fontos az Ön számára a fenntarthatóság, alacsony ökológiai lábnyom, alacosny energiafogyasztás, kíváló minőségű tisztított szennyvíz, újrahasznosíthatóság. Ezen szempontok mérlegelése mellett könnyedén eldönthető, hogy egy adott berendezés típus pozitív vagy negatív hatást fog e bolygónkra gyakorolni.

Háztartási szennyvíztisztító rendszer alkalmazása esetén a személyes preferenciákon túlmenően számos egyéb tényezőt is figyelembe kell venni.  Azok számára, akiknek a költséghatékonyság mellett az is fontos, hogy fenntartható és környezetbarát módon éljenek, a BIOROCK szennyvíztisztító berendezési a legjobb választás. Berendezéseink az alábbiakon túl, többek között árammentesen, szag- és zajmentesen működnek.

A még bizalmatlanok számára pedig itt van további 10 ok, ami eloszlatja a  kételyeket: KATTINTSON IDE