321
)

Decentralizált szennyvízrendszerek

Decentralizált szennyvízrendszerek

Posted on 29 jan 2013 by Biorock

Miért a BIOROCK árammentes szennyvíztisztító telep a válasz az alacsony költségű, fenntartható szennyvízkezelésre? Az elavult szennyvíz-infrastruktúrát országszerte „egy ketyegő időzített bomba, amely robbanásra kész”.

Miért érdemes decentralizálni a szennyvízkezelést?

A BIOROCK®-hoz hasonló decentralizált szennyvízelvezető rendszer egyik fő előnye, hogy nincs nagy, szerteágazó, rendkívül költséges hálózati karbantartás. Országszerte aggasztó mértékben hibásodnak meg az elöregedő, alulméretezett, központosított települési szennyvízművek és szennyvízvezetékek.

Szennyező anyagok

2007-ben a súlyos környezeti katasztrófák 15%-át a szennyvíz- és vízipar okozta. Szintén gyakoriak voltak a hulladékanyagok, nevezetesen az azbeszt, a háztartási szemét és a járműalkatrészek miatti károk.”

2007-ben a szennyvíz- és vízipar okozta a súlyos (1. és 2. kategóriájú) vízszennyezési események 15%-át. A mezőgazdaság, amelyet a sajtó gyakran vízszennyezőnek titulál, az Egyesült Királyság földterületének több mint 80%-át foglalja el, szigorú ellenőrzések alatt állnak, a kárral járó esetmények csak 12%-ért hibáztathatók. Az E.A. szerint 2004 és 2008 között Angliában és Walesben 342 alkalommal indult eljárás súlyos környezetszennyezés miatt.

Bízunk a Vízügyi Társaságokban, folyóink védelmében – ez az ő felelősségük, amit mi fizetünk.
A Vízügyi Társaságokat rendszeresen megbírságolják, mivel a meglévő infrastruktúra elavult. Nagy-Britanniának most millió font bírságot kell megfizetnie az Európai Uniónak, és még ennyit kell költenie a jövőbeni bírságok elkerülésének érdekében!