321
)

Miért a decentralizált szennyvízkezelés?

Miért a decentralizált szennyvízkezelés?

Posted on 29 jan 2013 by Biorock
A

BIOROCK árammentes Szennyvíztisztító A megoldás az alacsony költségű, nagy hatékonyságú és fenntartható szennyvízkezelésre.

A BIOROCK®-hoz hasonló decentralizált szennyvízelvezető rendszer egyik fő előnye, hogy nincs nagy, szerteágazó, rendkívül költséges hálózati karbantartás. A jelenleg alulméretezett, központosított kommunális szennyvízművek és a szennyvízvezetékek riasztó mértékben hibásodnak meg országszerte.

“2007-ben a súlyos környezeti katasztrófák 15%-át a szennyvíz- és vízipar okozta. Szintén gyakoriak voltak a hulladékanyagok, nevezetesen az azbeszt, a háztartási szemét és a járműalkatrészek miatti károk.”

2007-ben a szennyvíz- és vízipar okozta a súlyos (1. és 2. kategóriájú) vízszennyezési események 15%-át. A mezőgazdaság, amelyet a sajtó gyakran vízszennyezőnek titulál, az Egyesült Királyság földterületének több mint 80%-át foglalja el, szigorú ellenőrzések alatt állnak, a kárral járó esetmények csak 12%-ért hibáztathatók.
A vízügyi társaságok felelőssége folyóink védelme – ezt a szennyvízdíjainkkal mi fizetjük ki nekik. „2004 és 2008 között Angliában és Walesben 342 alkalommal indítottak eljárást súlyos környezetszennyezés miatt” – mondta az E.A.„Most Nagy-Britanniát az Európai Unió pénzbírsággal kell sújtja, és legalább ennyit költenek a jövőbeni pénzbírságok elkerülésére!

The Mail Online”, szerző: Alex Ward, KÖZZÉTÉTEL: 2012. november 1.:

  • Egy év alatt megduplázódott a súlyos vízszennyezési események száma – mutatta ki a Környezetvédelmi Ügynökség.
  • A víziparban előforduló szennyezési események a 2010-es 65-ről 2011-re 120-ra emelkedett, és a legtöbb esemény a csatorna- és vízhálózaton történt.
  • Az ügynökség minden eddiginél több vállalatnak ítélte oda a legmagasabb „A” minősítést környezeti teljesítményéért.

Szennyezési veszély:

  • A Környezetvédelmi Ügynökség jelentése szerint a víziparban megnőtt a súlyos káresemények száma, főleg a csatorna- és vízhálózat tekintetében.
  • A súlyos ipari szennyezési események az összes ágazatban, ideértve az ipart, a vízipart, a hulladékipart és a mezőgazdaságot, enyhén, 620-ra csökkent a tavalyi évben.
  • Ez tavalyi adat 4 %-oscsökkenést jelent 2010-hez képest, és több mint a felére esett vissza a 2000-es adatokhoz képest – derült ki a legfrissebb fenntartható üzleti jelentésből.
  • Illegális hulladéklerakók: A Környezetvédelmi Ügynökség tavaly 759 illegális lerakót számolt fel, és 1175 illegális telephelyet azonosított Angliában és Walesben.
  • Általában az olyan események, mint a hulladéktüzek és az iparból vagy a szennyvízből származó ellenőrizetlen kibocsátások, életveszélyt jelenthetnek, elpusztíthatják az élőhelyeket, befolyásolhatják az ivóvízellátást, és megakadályozhatják az embereket abban, hogy rekreációs célokkal használják és élvezzék a helyi környezetet – mondta az ügynökség.
  • Tény ugyan, hogy a vállalkozások környezeti teljesítménye összességében javul.
  • Mivel minden eddiginél több vállalat kapta meg legmagasabb minősítést.
  • Azok az üzemeltetők, akik teljes mértékben megfelelnek a telephelyük üzemeltetésére vonatkozó engedélyeknek, közel 70%-kal kevesebbet fizettek tavaly hatósági díjak formájában, mint azok, akik rosszul teljesítettek.
  • A csaknem engedélyköteles 14 000 vállalat közül mindössze 184 kapott legalacsonyabb minősítést. Ezekkel a működő telephelyekkel szembeni leggyakoribb panasz a kellemetlen szag.
  • A Környezetvédelmi Ügynökség azt is közölte, hogy tavaly 759 illegális hulladéklerakót zárt be.
  • A közelmúltban megalakult, illegális hulladéklerakókra szakosodott munkacsoport 1175 illegális hulladéklerakót azonosított Angliában és Walesben, ezek bezárása a munkacsoport legfontosabb küldetése – közölte az ügynökség.